Karayakup Ağalık Makamı

Kenan MACİT

2019 - 2020 Dönemi
1964 Yılında Sivas – Gölova Karayakup Köyünde dünyaya gelmiştir. 7 yaşına kadar köyde yaşamış ilk okul yıllarında İstanbul' A gelerek eğitimine başlamıştır. Okul yıllarından itibaren Beyazıt, Sultanahmet semtlerinde işportacılık yaparak hayatını kazanmıştır. Adeta kendi tabiri ile “ben sokaklarda yetiştim” diyecek kadarda mütavazi kişiliğe sahip gönül insanıdır. Hem çalışmış hemde okuluna devam etmiştir. 1990 Yıllarına kadar değişik işlerde çalıştıktan sonra Sultanahmet’ te Turizim sektörüne atılarak bir çok işlerde faaliyet göstermektedir. Hali hazırda sayabileceğimiz iş sektörü turizm işletmeciliği kafe - restorant ve parekende dükkanlarıyla Sultanahmet semtinde idame ettirmektedir. Kenan MACİT İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Macarca, İtalyanca Olmak üzere 5 dil bilmektedir. Her daim halkın içerisinde olan bir çok sivil toplum kuruluşlarında spor kulüplerinde yöneticilik ve idarecilik yapan Kenan MACİT köyü Karayakup’ da hiç bir zaman tarafsız kalmamış her daim maddi manen desteklerini yapan değerli iş adamımız, Köylülerimizin yoğun isteği ve sevgisi üzerine 2017 yılında Karayakup Köyünün Ağalık makamına laik görülmüştür.

Değerli iş adamımız Sn.Kenan MACİT Bey ağalık bayrağını devir alarak köyümüze hizmete devam etmiştir
Dernek binamızın tadilatına önemli katkı sağlamış
Ziyaretimizin çevre düzenlemesini yaptırıp, suyunu getirmiş
Köyümüzün sokaklarını parke taş yapımında maddi ve manevi katkıda bulunmuş,
Her yıl 10 larca öğrenciye burs imkanı sağlamıştır.
Ayrıca ilçe Kaymakamlığımıza 500.000 TL Para ilçemiz Belediyesine bir vidanjör, klimalı cenaze aracı, dozer gönderilmesini temin etmiştir daha saymakla bitiremeyeceğimiz ve bilmediğimiz bir çok hayırlar yapan ve yapmaya devam eden bir değerimiz bu değerler Şeyh Gazi Karayakup köyümüzün değerleridir. Bu hizmet kervanı devam edecektir.
Evli Caner isminde bir oğlu, isminde bir kızı vardır. Ömrü bereketli evlatlarıyla birlikte uzun yıllar sağlıklı sıhhatli yaşam diliyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin inşallah.

Hakkı ARSLAN

2004-2005-2006-2007-2008-2009-2010-11-12-13-14-15 Dönemi 
Gölova İlçemizin Karayakup Köyü’nde 2 Şubat 1953 yılında doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Sabire’dir. Arslan ailesi 1955 yılında İstanbul’a göç eden ilk ailelerdendir. Hakkı Arslan’ın babası Hüseyin Bey, İstanbul’daki ilk yıllarında hamallık yapmaya başladı. Daha sonra Hürriyet Han ve Oteli’nde odabaşçılık yapmaya başladı. Zor şartlar altında ailesini geçindirmeye çalışan Hüseyin Bey, Gaziosmanpaşa’ya taşındı. Maddi ve manevi zorluklar altında büyüyen Hakkı Arslan, ailesine destek olmak için 10 yaşında çalışmaya başladı. Çalışırken hem ailesine destek oldu, hemde kendi okul harçlığını çıkarmaya başladı. 1970’li yılların başında  Fatma Hanım’la evlendi. 1972 yılında Alp ismini verdiği bir oğlu oldu. 80’li yıllarda baş gösteren sağ sol çatışmaları sırasında İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı. Darbe sırasında değişik siyasi olaylara karıştı. Bu yıllarda kendi deyimiyle evine ekmek götüremediği günler oldu. 1980’ li yılların başında Denizcilik bankasında memurluğa başladı. 1983 yılında ek gelir olsun diye bir ofis açıp serbest muhasebeciliğe başladı. Daha sonra sigortacılık sektörüyle tanıştı. Muhasebe ofisini iki arkadaşına devredip, sigorta sektörüne atıldı. Zaman içinde işleri gelişti. Türkiye’ nin en büyük 10 sigorta şirketinden biri oldu. Doğduğu toprakların “Gölova’’nın ismini sigorta şirketine verdi ve Göl grubun temelleri atılmış oldu.

Göl Group adı altında 8 şirket kurdu. Bu şirketlerde 700 kişiye istihdam sağladı. Öğrencilere burs sağlamak, eğitimlerine maddi, manevi destek vermek amacıyla kendi adıyla Hakkı Arslan Kültür ve Eğitim Vakfı (HAKEV)’ nı  kurdu. Yüzlerce öğrenci bu vakıftan yararlandı.
1990 yılında geçirdiği üç enfarktüs hayatında bir dönüm oldu. Hayır işlerini dört elle sarıldı.
2004 yılı kasım ayında memleketi Karayakup Köyü’ne geldi. Üzerinde köprü olmayan ırmaktan geçen 11 kişinin hayatını kaybettiği onlarca hayvanın telef olduğu, birçok köyü birbirine bağlayan bir bölgede köprünün eksikliğini hissetti. 2006 yılında devlet kurumlarının desteğiyle masraflarını (265,000.00 Tl) tamamen kendisinin karşıladığı köprünün inşasını bitirdi.
Bunun yanı sıra Gölova barajında bulunan yarımada mevkisine, birçok açıdan görünen  dev Türk bayrağı direğini yaptırdı. Ayrıca Karayakup Köyünde belirlenen yerlere menfez çalışmalarını bizzat kendisi üstlendi.
Hayırda ve yardımda hiçbir zaman geri durmayan Hakkı Arslan, 2008 yılında Şeyh Gazi Karayakup Hz.’nin türbesinin restorasyonu ve çevre düzenlemesi yaptı. Eyüp Akça’ nın bağışlamış olduğu araziye otopark ve çocuk parkı yaptırdı.
2004 yılından 2015 yılına kadar Karayakup Köyü’nün köy ağası seçildi. Karayakuplular yapmış olduğu onca yatırıma ve yardıma kayıtsız kalmadı. Ölümüne kadar “O” varken ağalık seçimi yapmadılar.  Köyün ve derneğin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.  “Benden ne istiyorsunuz söyleyin. Ben her zaman sizlerin ve köyümün yanındayım. Yardıma her zaman hazırım”  diyerek, ne kadar hayırsever ve gönlü zengin, vatanına hizmet etmeye aşık bir insan olduğunu herkese gösterdi.
2010 yılında ihalesi yapılan, masraflarının bir kısmını Gölova Özel İdaresi bir kısmını Karayakup Köyü Derneğinin karşıladığı, tek katlı planlanan köy konağının ihalesini kendisi aldı. “Bu konak köyüme küçük gelir” diyerek; konağı 2 katlı olarak planladı ve yanına birde fırın yaptı. Geri kalan bütün masrafları karşıladı.
Bütün bu yardımlarının yanı sıra Yaşar Demir Bey’de bazı yardımlarını şöyle sıralıyor: Akıncılar İlçesi başta olmak vadide “seracılığı” başlatmış ve yaygınlaşmasına öncü olmuştur. Çevre köylere desteğini esirgememiştir. Akıncılar İlçesinin Kavak Köyü Camisinin çevre düzenlemesini yapmıştır. Akıncılar İlçesinin Öğretmen evinin çevre düzenlemesini yapmıştır. Vadi Federasyonunun kuruluşunda öncülerden olmuştur. Vadi federasyonuna ait bazı taşınmazlara nakdi destek sağlamıştır.
Yaptığı hayırlarla adını unutulmayacaklar listesine ekleyen, Anadolunun girişimci ruhu, azmiyle, çalışkanlığıyla gönülleri fetheden büyük insan Hakkı Arslan,  3 Kasım 2015’ te vefat etti. Cenazesi eşinin yanına Yalova’ya bağlı Safran Köyü’ne defnedildi.

Yaşar MACİT

2004 Dönemi
1960 senesinde Sivas-Gölova-Karayakup Köyünde doğmuştur. Halil Macit ve Pezük Macit' in 3 çocuklarının en büyüğüdür. Kardeşleri Yakup Macit ve Mevlüt Macittir. İlkokulu Karayakup Köyü İlkokulunda bitirdikten sonra, Ortaokula Gölova Ortaokulunda başlamış, bu yıllarda istanbula göç ettiklerinden, okulunu Güngören Ortaokulunda bitirmiştir. Okul hayatından sonra iş hayatına otomotiv sektörüne topkapıda oto tamircisi olarak başlayan Yaşar MACİT 1978 yılına kadar bu işle uğraşmıştır. 1978 yılında kendi kamyonlarında hafriyat ve kömürcülük işine başlamıştır. 1980 senesinde Askerliğini Ankara Genelkurmay Başkanlığında şoför olarak Vatani Görevini yapmıştır. Askerden sonra birkaç yıl daha hafriyat ve kömürcülük işine devam ettikten sonra, Bağcılarda kardeşleri Yakup ve Mevlüt Macitle beraber trafik tescil ve muamele işlemleriyle ilgili yeni bir sektöre Atılan Yaşar MACİT. 1988 yılında ticari taksi plakası alarak 1995 senesine kadar bu işle de ilgilenmiştir. 1995 senesinde kardeşi Yakup Macitle Doruk Otomotiv adlı firmayı kurarak oto alım satım işine başlamıştır. 2005 senesinde kuyumculuk sektörü nede girerek halen ticari faaliyetine devam etmekte olan DORUK OTOMOTİV KUYUMCULUK VE İNŞAAT LTD.ŞTİ şirketini kurmuştur. 2003 yılı piknik şenliklerinde yapılan çekişmeli açık artırmayı kazanarak 2004 yılının ve Karayakup köyünün 1. Ağası olmuştur 2004 yılının sonunda Ağalığı rahmetli Hakkı Arslan Ağamıza teslim etmiştir.Gerek köyümüzün yeni camisinin yapımında, gerekse köyümüzle alakalı diğer hizmetlerde yardımını esirgememiş, köyüne ve köylüsüne değer veren, kanaat önderi değerli bir büyüğümüzdür. 2010 senesinde yakalandığı elim bir hastalık neticesi 2012 senesinin 23 Nisan günü hakkın rahmetine kavuşmuştur. İsmi halen köyümüz parkında ve adı verilen köyümüz caddesinde yaşatılmaktadır.